TOKAT İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015 Yılı İl Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı

2015 Yılı İl Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı

      02 Temmuz 2015 Perşembe günü saat 10:00 da   Öğretmenevi Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Vali Cevdet CAN’ın yanı sıra Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN, Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin KELEMCİ, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep GÖKÇE, İl Milli Eğitim Müdürümüz Levent YAZICI, ilçe milli eğitim müdürleri, il genel meclisin eğitim komisyonu üyeleri, sivil toplum temsilcileri ile eğitimciler katıldı.

     İl Milli Eğitim Müdürü Levent YAZICI toplantıda yaptığı konuşmada 2014-2015 yılı eğitim öğretim döneminde Tokat genelinde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

     Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN ise üniversitenin Milli Eğitim ile işbirliği halinde olduklarını belirterek, gelecek her türlü talebin destekçisi olmaya devam edeceklerini söyledi.

Vali Cevdet CAN ise yaptığı konuşmada, göreve başladığında söylediği “Aramızda astlık-üstlük yoktur. Hepimiz görevimizle üstünüz. Hepimizin amacı hizmet etmektir” sözlerini hatırlatarak, “Kim hizmet yapacaksa gelsin fikirlerini bizimle paylaşsın. Bizim işimiz iş yapanın önünü açmak. Hiç kimsenin önünü kapatmak değil” dedi.

Geçen yıl Milli Eğitim Danışma Kurulu toplantısına katıldığını ve yapılanları dinlediğinde Milli Eğitim Müdürü Levent YAZICI’yı alnından öptüğünü anımsatan Vali CAN, bu yıl da rakamların yine iyi olduğunu, bölgesel başarının arttığını belirterek, Milli Eğitim camiasını katılımcılarla birlikte alkışladı.

Bu hedeflerin daima yukarılara taşınacağına özellikle kaydeden Vali CAN, “Bizde engel olmaz. İş yapanın önünü daima açarız” şeklinde konuştu.

Vali Cevdet CAN, 2015-2016 döneminde eğitimin rotasını belirledi. Yapılacak çalışmaları başlıklar altında anlatan Vali Cevdet CAN, şunları söyledi.

“Her kurum eğitim için belli bir pay ayıracak. Eğitime bir pay ayırma alışkanlığı edinilecek. İşadamları da buna dahil edilecek.

Danışma Kurulunda alt komisyonlar oluşturalım ve bunlar kendi içerisinde çalışsın. Hepimiz gelip geçiciyiz ancak kurulan sistem önemlidir. Sistem biz gidince de çalışır. O yüzden sistemizi iyi oluşturmalıyız.

Kurumların kendilerini aşmalarını istiyoruz. Vatandaş hangi kurumun hangi işi yaptığını bilmiyor. Vatandaş bilmediği hizmeti nasıl alacak. Biz istiyoruz ki isteyen kurum gelsin kendisi ile ilgili milli eğitimde dersler versin.

Aidiyet ve aşk duygusu gençlerde zayıflıyor. Bu duygunun geliştirilmesi için gençlere aidiyet ve aşk duygusu kazandırmalıyız. Bunun için önümüzdeki dönem okullara seçmeli ders olarak “Tokat” dersi konulacak.

“Okullu-Okulsuz Okuyoruz” projesini sadece okullara hapsetmemek lazım. Parklara, sokaklara, kitaplıklar yapmalıyız. Oturan her insanın yanında kitaba ulaşması için bir kitaplık oluşturalım.

Şehirlerin kimlik ve karakterinin oluşmasında kütüphaneler önemlidir. Bu şehirde insanların dikkatini çekecek bir kütüphane yapacağız. Ayrıca bir de şehir tiyatrosu yapılacak.

Gökal’deki  bir öğrenci gelip üniversitenin Eğitim Fakültesinin salonunda bir etkinlik yapsın. Çocukların özgüvenleri gelişsin, ufukları açılsın.

Tarım gençlik kampları yapılsın. Çocuk tarımla buluşsun. Bir çocuk gelecekte tarımın kıymetli olacağını bilmezse bu ülkede tarım gelişmez. Ülkemizin geleceği tarımda.

Sadece Endüstri Meslek Lisesinin öğrencileri değil, bütün öğrencilere Teknoparkı açmak lazım.

Buranın kalkınma geleceği ile ilgili tarım ve tarıma dayalı sanayi ile birlikte turizm-tarih-kültür kısmına çocuklarımızı seferber etmeliyiz. Bunun yolu da bahsettiğimiz kütüphane, tiyatro etkinlikleridir.

Çocuklarımız sokağa çıksınlar. Sokakta konser versinler. Cumhuriyet Meydanında çalsınlar. Cumhuriyet Meydanını boyasınlar. Sokakları boyasınlar. Bununla beraber kaynaşma ve beraberlik ortaya çıksın. Halka mal etmek budur.

Önümüzdeki dönemlerde festivaller olacak. O festivallerin altyapısında gençlerimizde yer alsınlar.

Önümüzdeki dönemde her öğrencinin bir enstrüman çalıp, bir spor dalı ile ilgileneceği çalışmalar yapılacak.

Bunlarla beraber gelecek yıl ki hedefimiz bu yılkinden çok çok yukarılarda olur diye düşünüyorum. “ dedi.

ddddd

Yeşilırmak Mah. Mehmet Şahin Bulvarı No38 TOKAT - (0356) 214 10 17

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.