TOKAT İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Öncesinde Hazırlık Toplantısı Gerçekleştirildi

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Öncesinde Hazırlık Toplantısı Gerçekleştirildi

2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılı öncesinde, Valimiz Sayın  Dr. Ömer TORAMAN başkanlığında; “Okul Güvenliği Toplantısı” yapıldı.

Gaziosmanpaşa Lisesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda; öğrenci ve velilerinin daha güvenli ve huzurlu bir eğitim-öğretim yılı geçirmelerini sağlamak amacıyla, okulların yakın çevresinde ve okul güzergâhlarında alınacak tedbirler ile öğrencilerin her türlü kötü alışkanlıklardan koruması, onların ruh ve beden sağlığı yerinde bireyler olarak yetiştirilmesi için yapılacak çalışmalar görüşüldü.

BİRLİKTE HAREKET VURGUSU

Toplantıda yaptığı konuşmaya yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olması temennisi ile başlayan Valimiz Sayın  Dr. Ömer TORAMAN, “Bir araya gelirsek iyi neticeler elde ederiz. Ne yaparsak birlikte yapacağız” sözleriyle okullarda güvenli bir eğitimin sağlanması noktasında toplumun tüm kesimlerine görev ve sorumluluk düştüğüne vurgu yaptı. Eğitim faaliyetlerinin kamu hizmetleri içerisinde en önde gelen faaliyetlerden olduğuna işaret eden Vali Toraman, konuşmasının devamında şunları kaydetti:

GELECEĞİMİZİ İNŞA EDİYORUZ

Toplumun ve ülkenin geleceğini inşa ediyoruz. Çocuklarımızı, bir usta hassasiyetiyle, doğru bir yöntemle önce kendilerine, sonra ailelerine ve nihayetinde de ülkemize faydalı bireyler haline getirmeye çalışıyoruz. Bu manada da geleceği inşa ediyoruz. Bu dönemde yapılacak başarılı işler, gelecekte önümüze çok güzel bir tablo çıkaracak. Yapacağımız hatalar ise gelecekte ciddi problemlerle karşılaşmamıza sebep olabilir.

Tokat; eğitim altyapısı, eğitim öğretim kadrosu ve öğrenci başarısı konularında iyi bir noktada. Bütün bu olumlu tablonun oluşmasında en başta öğrencilerimizin, velilerimizin, özveriyle görev yapan eğitimcilerimizin ve idarecilerimizin çok büyük emeği var.

ÇOCUKLARIMIZI RİSKLERDEN KORUYACAĞIZ

Güvenli bir ortamda eğitim-öğretim faaliyetinin sürdürülmesi noktasında gayret gösteriyoruz. Öğrenci ve okul güvenliği, eğitimdeki başarıya doğrudan etki eden bir faktör. Aileler, çocuklarının huzurlu ve güvenli bir ortamda eğitim aldığından emin olmalı. Öğretmen ve idarecilerimizin çalışma ortamlarının da güvenli olması gerekiyor. Bu ortamı tehdit eden riskleri iyi analiz ederek, çocuklarımızı ve eğitimcilerimizi bu risklerden uzak tutacağız.

YİRMİ DÖRT SAAT TAKİP

Anne babalar, çocuklarını yirmi dört saat takip etmeli. Çocuklardaki olumsuz manadaki değişimleri en iyi gözlemleyecek kişiler anne-babalardır. Okul idaresi, öğretmen ve veli arasında çok sıkı bir diyalog tesis etmeliyiz. Bu noktada Okul Aile Birliklerine de çok önemli görevler düşüyor. Bu yapıyı etkin bir şekilde kullanmalıyız.

HER OKULA BİR GÜVENLİK DANIŞMANI

Çocuklarımızı tehdit eden riskler çok ve çeşitli. Bu riskleri ortadan kaldırmak için her okula, emniyet ve jandarmadan bir koordinatör görevlendiriyoruz. Bu görevli, güvenlik anlamında okula danışmanlık görevinde bulunacak. Okul idarecisi, güvenlik konusunda emniyet kuvvetleri ile istişare halinde olacak. Güvenlik noktasında teknolojiden de üst seviyede faydalanacağız. Okulların çevresini güvenlik kamera sistemleri ile kayıt altına alacağız.

 

ÇEVREYİ DE İŞİN İÇİNE KATACAĞIZ

Okul, çevresiyle bir bütündür. Okulun çevresini de işin içerisine katmamız gerekiyor. Okulu, bulunduğu mahalleden bağımsız düşünemeyiz. Mahalleli ve mahallenin muhtarı, o okula karşı duyarlı olmak mecburiyetindedir. Sağlıklı bir eğitim-öğretim faaliyetinin yürütülmesi için çevrenin duyarlı davranması da çok önemlidir.

Tek başına bir öğretmen, anne-baba, idareci, polis bütün olumsuzlukları ortadan kaldıramaz. Bir araya gelirsek çok önemli neticeler elde edebiliriz. Ne yapacaksak beraber yapacağız. Başkalarından beklemeyip, başkalarıyla birlikte hareket edeceğiz. Bir araya gelerek güç birliği oluşturacağız. Öğretmen, idareci, anne-baba, okul aile birliği, esnaf, muhtar, mahalleli… Bütün bu aktörleri bir araya getirerek huzurlu bir eğitim-öğretim ortamını oluşturacağız.

Valimiz Sayın  Dr. Ömer TORAMAN ardından söz alan Belediye Başkanı Eyüp EROĞLU, İl Emniyet Müdürü Göksel TOPALOĞLU ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Levent YAZICI da yaptıkları konuşmada, huzurlu ve güvenli bir eğitim-öğretim ortamı oluşturulması noktasında yaptıkları çalışmalara yer verirken, bu konuda toplumun tüm kesimlerinin birlikte hareket etmesinin gerekliliğine vurgu yaptılar.

Valimiz Sayın  Dr. Ömer TORAMAN başkanlığında yapılan toplantıya Belediye Başkanı Eyüp EROĞLU, İl Emniyet Müdürü Göksel TOPALOĞLU, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Muhittin ÖZERLİ, İl Milli Eğitim Müdürümüz Levent YAZICI, İl MEM Yöneticilerimiz, muhtarlar, ilgili kurum temsilcileri, okul idarecileri, öğretmenler ve okul aile birliği temsilcileri katıldı.

 

 08-09-201708-09-201708-09-201708-09-201708-09-201708-09-201708-09-2017

Yeşilırmak Mah. Mehmet Şahin Bulvarı No38 TOKAT - (0356) 214 10 17

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.