TOKAT İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

BAKAN ÖZER, ANADOLU MEDYASI ORTAK YAYININA KONUK OLDU

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Anadolu'daki televizyon kanallarının ortak yayını olan 'Anadolu Soruyor' programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.
BAKAN ÖZER, ANADOLU MEDYASI ORTAK YAYININA KONUK OLDU

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Millî Eğitim Bakanlığı'nın ilk günden itibaren sahada olduğunu ve birinci amacın vatandaşa yardım etmek olduğunu belirten Bakan Mahmut Özer, "Gönüllü öğretmenlerimiz sahaya gitti. Vatandaşlarımızın yemek ihtiyaçlarıyla ilgili, sıcak yemek ihtiyaçlarıyla ilgili, ekmek ihtiyaçlarıyla ilgili çok önemli destekler sağladık. Öyle bir üretim kapasitesine ulaştık ki, günlük iki milyon sıcak yemek verebilme durumuna geldik. 1 nokta 8 milyon ekmek üretebilir duruma geldik. Diğer taraftan deprem bölgesindeki 465 bin vatandaşımız bizim okullarımızda, öğretmenevlerimizde, uygulama otellerimizde kaldı." dedi.    Deprem bölgesindeki en sağlam binaların okulları olduğunun ortaya çıktığını vurgulayan Bakan Özer, sadece depremin yaşandığı bölgede değil tüm Türkiye'de depreme karşı güvenli okullar oluşturabilmek için güçlendirme çalışmalarına öncelik verdiklerini belirtti.    Yaklaşık 4 bin 563 öğretmenden oluşan MEB AKUB ekibinin ilk günden itibaren sahaya indiğini anlatan Özer, "Öğretmenlerimiz psikososyal destek çadırlarında, ilkokullarda, ortaokul çadırlarında, konteynerlerde fedakâr bir şekilde çalıştılar. Şu anda da hala orada gönüllü öğretmenlerimiz çalışmalarına devam ediyor." ifadelerini kullandı.    Okulların toplumsal eşitsizliklerin minimize edildiği yerler olduğunun altını çizen Özer, bu nedenle salgın döneminde de okulları açık tutmak için kararlılık gösterdiklerini aktardı.    "Eğitimi normalleştiremeden Türkiye'yi normalleştirebilmeniz mümkün değil" diyen Özer, 'Her yerde ve her şartta eğitime devam" anlayışıyla hareket ettiklerini söyledi. Bu motivasyonla 24 Nisan itibarıyla tüm Türkiye'de eğitim öğretimin normalleştiğini dile getiren Özer şunları söyledi: "Ve bu normalleşme o illerden diğer illere giden, kayıtlarını aldıran öğrencilerin de geriye dönüşünü sağladı. Bugün itibarıyla diğer illere giden öğrencilerden 63 bin 479'u geri illere nakillerini aldırmışlar. En fazla geri dönüş yapılan il, Kahramanmaraş. Depremin merkezi. 20 bin 266 öğrenci. İkinci sırada Hatay var. 11 bin 553 öğrenci. Üçüncü sırada Gaziantep var 8 bin 278, dördüncü sırada Malatya var 8 bin 167. Bu şekilde devam ediyor. Adıyaman 7 bin 961. Yani siz pandemi olabilir afet olabilir eğer okulları normalleştirmezseniz bölgeyi normalleştiremezsiniz."   Özer deprem sonrasında fedakârca çalışan vatandaşların sorunları için çözüm üreten, yemek pişiren, ekmek üreten, meslek liselerinde olgunlaşma enstitülerinde, halk eğitim merkezlerinde ihtiyaç duyulan tüm ürünleri üreten, tüm fedakâr öğretmenlere ve idari personele teşekkür ettiğini kaydetti.

Yeşilırmak Mah. Mehmet Şahin Bulvarı No38 TOKAT - (0356) 214 10 17

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.