TOKAT İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

"OKULLARIMIZDA TÜM SINIF VE KADEMELERE ÜCRETSİZ YARDIMCI KAYNAK DESTEĞİ VERİYORUZ"

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bakanlık olarak okullarda tüm sınıf ve kademelere ücretsiz yardımcı kaynak desteği sağladıklarını söyledi.


"Yardımcı kaynak kitaplar ücretsiz dağıtılıyor"

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, programı kapsamında Ağrı Valiliğini ziyaret etti. Şeref defterini imzaladıktan sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan Özer, Bakanlık olarak okullarda tüm sınıf ve kademelere ücretsiz yardımcı kaynak desteği sağladıklarını ifade etti. Özer şunları söyledi:

"Yardımcı kaynaklar hakkında bir takım söylemler var. Millî Eğitim Bakanlığı ve hükümetimiz yıllardan beri tüm okullar, tüm sınıflar ve kademelerde eğitimde fırsat eşitliğini artırmak için kitapları ücretsiz olarak dağıtıyor. Millî Eğitim Bakanlığı olarak bu ders kitaplarına ilaveten her ayın ilk haftasında dağıtılan destekleyici yardımcı kaynak etkinlik kitapları, fasiküller öğretmenlerimizin kullanacağı materyallerle ilgili ciddi çalışma yaptık. Her ayın ilk haftası bunları elektronik ortamda tüm öğrencilerimizin, tüm öğretmenlerimizin kullanımına ücretsiz açıyoruz. Bugün bir sürpriz yaptık ve Ağrı'da temel eğitimde bu materyallerden yüz bin, orta öğretimde ise 40 bin adet bastırarak tüm öğrencilerimize bugün itibariyle ücretsiz dağıtmaya başladık. Aynı zamanda bin adet tablet dağıtacağız." 

Eğitimle ilgili destekleyici materyalleri bakanlık olarak kendilerinin üreteceğini anlatan Özer, "Bunları vatandaşlarımızın erişimine ücretsiz açacağız. İl millî eğitim müdürlüklerimizde bunları basarak özelikle sosyoekonomik düzeyi düşük kesimlere ücretsiz olarak ulaştıracağız. Dolayısıyla öğrencilerimiz, özellikle velililerimiz, kesinlikle yardımcı kaynak almasınlar. Millî Eğitim Bakanlığının yayınladığı bu kaynakları takip etsinler. Millî eğitim müdürlüklerimiz de takip etsin." diye konuştu.

Yüz yüze eğitim konusuna da değinen Bakan Özer, 81 ilde yüz yüze eğitimde 6 haftayı başarılı bir şekilde geride bıraktıklarına işaret etti. Sürecin planlandığı gibi çok başarılı bir şekilde devam ettiğini dile getiren Özer, "Bildiğiniz gibi okul kapatma değil, sınıf ve vaka bazlı kapatmayla ilgili bir sistematik geliştirdik. Herhangi bir vaka veya yakın temas olması durumunda yüz yüze eğitime 10 gün ara veriliyor. Öğrencilerimiz evlerine gittiği zaman canlı dersle, dijital platformlar üzerinden eğitimlerini sürdürüyor." diye konuştu.

"Bugün itibariyle tüm sınıfları kapalı olan hiçbir okul bulunmamaktadır"

Bakan Özer, şu ana kadar aynı anda kapatılan maksimum 3 okul olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu: "Onlar da 10 gün sonra eğitim öğretime devam etti. Bilindiği üzere bizim eğitim sistemimiz, devasa bir eğitim sistemi.  18 milyon öğrencinin ve 1.2 milyon öğretmenin olduğu 20 milyonluk kitleyi ilgilendiren bir sistem. Sistemimiz içinde 57 bin 108'i devlet okulu olan 71 bin 820 okulumuz bulunmakta. Bugün itibariyle tüm sınıfları kapalı olan hiçbir okul bulunmamaktadır. 850 bin dersliğin içinde elbette kapatılan sınıflarımız vardır, onlar da peyderpey 10 günlük süre zarfında Sağlık Bakanlığının belirleşmiş olduğu kurallar çerçevesinde sisteme geri dönmektedir. Daha önceden kapatılan 1158 sınıf, bugün itibarıyla eğitim öğretime başlatılmıştır. Sistemde hiçbir problem yok, sistem başarılı şekilde yüz yüze eğitimle ilgili mekanizmayı işletiyor ve güvenli şekilde, Sağlık Bakanlığının ve Sağlık Bilim Kurulunun önerdiği yönergeleri doğrultusunda işlemeye devam ediyor."

Özer; aşılanma oranlarındaki atışın, eğitimin aksamaması açısından en önemli unsur olduğunu ifade etti. Türkiye'deki meslek grupları arasında öğretmenlerin en fazla aşılanma oranına sahip meslek grubu olduğunu aktaran Özer, sözlerine şöyle devam etti: "Öğretmenlerimiz, Türkiye'deki meslek grupları içinde en fazla aşılanma oranına sahip olan meslek grubu. Ölçeğiyle 1.2 milyon öğretmeni baz aldığımız zaman birinci doz aşı oranı, yüzde 92,45; ikinci doz aşı oranı ise bugün itibariyle yüzde 86 civarında. Bir de aşı olmadığı hâlde bir şekilde hastalığı geçirmek suretiyle bağışıklık kazanıp antikor oluşturan öğretmen kitlemiz var. Bunlar da yüzde 5 civarında... Dolayısıyla en az iki doz aşı olmuş veya antikor oluşturmuş öğretmenlerimizin oranı yüzde 91'lerde. Yani birinci doz yüzde 92 civarında, ikinci doz ve antikor oluşturanların oranı yüzde 91; yani bu oran birbirine denk gelmeye başladı. Şu anda okulları açık tutmayla ilgili en büyük avantajımız, öğretmenlerimizin aşılanma oranlarının oldukça yüksek olmasıdır. Bu hem Türkiye'deki oran açısından çok yüksek hem de kıta Avrupası'ndaki Finlandiya, İsveç, Almanya gibi ülkelerdeki öğretmenlerin iki doz aşılanmasından oldukça yüksek."

"Öğrencilerimizdeki aşılanma oranı giderek yükseliyor"

Öğrencilerin aşılanmasının da yüz yüze eğitimin aksamamasına katkı sağladığını belirten Özer, "En büyük avantajlarımızdan biri olarak öğrencilerimizdeki aşılanma oranı da giderek yükseliyor. Özellikle 15-18 yaş arasında. Tabii burada en büyük sorumluluk velilerimize, ailelerimize düşüyor. Yani onların kendilerini korumaları gerekiyor. Aşılanma oranlarını yükseltmeleri gerekiyor ki çocuklarımızı koruyalım ve yüz yüze eğitimden mahrum bırakmayalım. Hakikaten, bu sadece Millî Eğitim Bakanlığının sorumluluğu değil. Türkiye'deki tüm vatandaşlarımızın el birliğiyle yürütmesi gereken bir durum... Şu ana kadar 6 hafta boyunca çok başarılı geldik. İnşallah, bundan sonra da başarılı şekilde süreç devam edecek." diye konuştu.

Yeşilırmak Mah. Mehmet Şahin Bulvarı No38 TOKAT - (0356) 214 10 17

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.