TOKAT İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Teknoloji Tasarım Öğretmenleri Yenilenen Öğretim Programları Tanıtım Semineri Başladı

Bakanlığımız Temel Eğitim Genel Müdürlüğü "Teknoloji Tasarım Öğretmenleri, Yenilenen Öğretim Programlarının Tanıtımı" hizmetiçi semineri Öğretmenevi  Selemen toplantı salonunda başladı.
Teknoloji Tasarım Öğretmenleri Yenilenen Öğretim Programları Tanıtım Semineri Başladı

Bakanlığımız Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Teknoloji Tasarım Öğretmenleri, yenilenen öğretim programlarının tanıtımı hizmetiçi semineri Öğretmenevi  Selemen toplantı salonunda başladı.

 06.10.2017-10.11.2017 tarihleri arasında beş gün sürecek olan ve 81 ilimizden teknoloji tasarım öğretmenlerinin katılacağı seminerin açılış programına Valimiz Sayın Dr. Ömer TORAMAN, Belediye Başkanı Av. Eyüp EROĞLU, İl Milli Eğitim Müdürümüz Levent YAZICI,  Milli Eğitim Bakanlığı Temsilcisi Şenay KÖSE  ve öğretim görevlileri katıldılar.

Seminer açılışında bir konuşma yapan  Bakanlığımız Temsilcisi Şenay KÖSE "Bildiğiniz üzere ilkokul ve ortaokullarda uygulanan haftalık ders çizelgesinin zorunlu dersler bölümündeki tüm derslerin öğretim programları güncellenmiş ve bu eğitim öğretim yılında ilgili kurul kararları doğrultusunda uygulanmaya başlanmıştır. Programlara uygun olarak hazırlanan ders kitapları da öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin hizmetine sunulmuştur. Öğretim programları 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı´nda tüm sınıf düzeylerinde uygulanacaktır." dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Temsilcisi Şenay KÖSE  konuşmasına şöyle devam etti ;"Güncellenen eğitim programlarına göre 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı´ndan itibaren okutulmak üzere hazırlanması gereken ders kitaplarının 26 İl Milli Eğitim Müdürlüğünde oluşturulan ve uygulamanın içerisinde bulunan öğretmenlerimiz tarafından hazırlanması çalışmaları devam etmektedir. Bu bağlamda 8. Sınıf  T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ders kitabını da Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüz Levent YAZICI öncülüğünde Tokat’ta hazırlanmaktadır. Sayın Müdürümüzün bu çalışmadaki heyecanının size burada anlatabilmem mümkün değil. Kendisine çok teşekkür ediyoruz."   

İl Milli Eğitim Müdürümüz Levent YAZICI konuşmasında "Değişen ders programlarımız eğitim sistemimizin temel öğesini teşkil ediyor. Bu temel öğe, aslında ülkelerin geleceğine ilişkin umutlarını, yetiştirmek istediği insan modelinin tasarımını içeriyor. İnşallah biz bu çerçevede hep birlikte değişen ders programlarımızı burada birlikte irdeleyeceğiz ve geleceğe yönelik umutlarımızı büyüteceğiz.

Yetiştirmek istediğimiz insanlarımızı içinde yaşadığı topluma, ailesine, ülkesine ve toprağına samimi hislerle ve çağın gerektirdiği teknolojik birikim ve yeterliliklere sahip kuşaklar yetiştirmek istiyoruz.  Bu çerçeveyi temin edebilecek ana unsurda eğitim programlarımızdır. Programa katılımlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Seminerin açılışında Belediye Başkanımız Av. Eyüp EROĞLU yapmış olduğu konuşmada ; "Yenilenme, yenilikçilik, çağa ayak uydurma en önemli başarını anahtarıdır. Hangi işi yaparsak yapalım kendimizi yenilemeliyiz. Çağın gereksinimlere göre düzenlenecek hususları düzenlemeliyiz. İnşallah, 5 gün sürecek seminer boyunca yenilenen, yenilikçi bir bakış açısıyla, eğitime yön veren güzel bir  seminer geçirmenizi temenni ediyorum. Siz değerli öğretmenlerimiz bizim geleceğimizi emanet ettiğimiz, çocuklarımızı emanet ettiğimiz, onları adeta bir hamur gibi yoğuran ve ülkemize kazandıran, güçlü bireyler olmalarını sağlayan insanlarsınız. Sizlerin başarısı, eğitimimizin başarısı, ülkemizin başarısıyla da  endeks olması hasebiyle de, inşallah bu program Milli Eğitim camiamıza güzellikler getirecektir. Hepinizin buradan yaklaşmakta olan 24 Kasım Öğretmenler gününü de tebrik ediyorum’’ dedi. 

Son olarak söz alan Valimiz Sayın Dr. Ömer TORAMAN yapmış olduğu konuşmada "Teknolojik alandaki gelişmeler çok ciddi boyutta, iletişim inanılmaz derecede arttı. Teknolojinin hayatımıza uzun vadeli etkisi çok derin. İletişim ve internet çağındayız ama oradaki gelişmelere ihtiyatla yaklaşmanın gerektiğini bilen birisi olarak, bütün dünya üzerinde özellikle genç kitle teknolojiyle haşır neşir olmaya başladı ve teknolojiyle tanışma yaşı her geçen aşağılara doğru iniyor. Ama  bütün bu teknoloji üreten firmaların üst düzey yöneticilerinin gittiği okullar teknolojiden arınmış okullar olduğunu okuyoruz. Bu vermiş olduğu mesaj çok önemli. Bu çocukların doğuştan gelen kendi yeteneklerini doğal yollarla geliştirmeleri için eğitim ortamı hazırlandığından bahsedilmektedir. Dolayısıyla teknolojiden arındırılmış okullarda çocukları zihinsel, bedensel, sosyal ve   fiziksel olarak hazırlamaya çalışıyorlar.     

Benim kişisel görüşüm, çocukların yeteneklerini becerilerini ilgilendiren alanlardaki derslere not verilmemesi gerektiği yönünde. Çocuklarımız serbestçe resim yapabilsinler, serbestçe müzik ve serbestçe beden eğitimi yapabilsinler. Bunu not almak için yapmasınlar. Yeteneği ölçüsünde yapabildiği kadar yapsınlar,  biz buna teşvik edelim gönüllü ise yapsınlar. Çünkü olabilir çocuğumuzun müziğe yada resime yeteneği olmayabilir. Dolayısıyla bunu eğitim sistemimizin daha esnek bir parçası haline getirmek gerekir. Tabi teknoloji tasarım dersleri bu el becerilerinin zihinde somutlaştırılması için çok elverişli ve çok önemli dersler. Fakat maalesef katı bir disiplin tatbik ediyoruz ki ; çocuklarımız anne ve babalarına ödevlerini yaptırıyorlar. Anne  ve babanın becerisini geliştiren bir hale geliyor. Dolayısıyla bütün bunları bu çerçevede yeniden gözden geçirmek gerekir.  

Ümit ediyorum yeni eğitim öğretim müfredatı da buna dönüktür ve buna fırsat verecektir."dedi.

Protokol konuşmalarının  ardından seminer programına geçildi. 

 

 06-11-201706-11-201706-11-201706-11-201706-11-2017

Yeşilırmak Mah. Mehmet Şahin Bulvarı No38 TOKAT - (0356) 214 10 17

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.