TOKAT İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Kitap Tokat Projesi Okuma Kültürü 1. Ödül Töreni Gerçekleştirildi

Tokat Valiliği koordinesinde 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Kitap Tokat Projesi Uygulama Rehberi doğrultusunda yürütülen, 21 Eylül-30 Ekim dönemini kapsayan ve www.kitaptokat.gov.tr sistemi üzerinden gerçekleşen kitap okuma yarışmaları sonuçlandırıldı.
2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Kitap Tokat Projesi Okuma Kültürü 1. Ödül Töreni Gerçekleştirildi

Kitap okuma yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Başarılı olan öğrencilere ödüllerini Valimiz Sayın Dr. Ozan Balcı verdi.

Vali Balcı ödül töreninde yaptığı konuşmada; "Kitap Tokat projesinin Türkiye'ye örnek olduğunu ifade ederek; "Her çocuğun kitap okumasını, güzel kitap okumasını istemiştik. Kitap Tokat toplumun bütün kesimlerinin el birliğiyle sahip çıktığı bir proje oldu." dedi.

Kitap Tokat'a anaokulundan liseye kadar tüm öğrencilerin aktif olarak katıldığını ve proje süresi boyunca 1 milyon kitabın okuyucusuyla buluştuğunu kaydeden Vali Dr. Ozan Balcı, Kitap Tokat ile duyarlılık oluştuğunu ifade etti.

"70'e Yakın Z-Kütüphane Kazandırdık"

Tokat'ta eğitim adına çok güzel çalışmalar yapıldığının altını çizen Vali Dr. Ozan Balcı, "70'e yakın okula Z-Kütüphane kazandırdık. Hatta yeni yaptığımız okulların projelerine de z-Kütüphane koyduk. Ayrıca güçlendirme yaptırdığımız okulların da  Z-Kütüphanesi olacak.  Bundan sonra yapılan her okulda kütüphane olacak. Bunu çok önemsiyorum. Amacımız anaokulları dahil olmak üzere Z-Kütüphanesi olmayan okul kalmaması. Tokat'a 2 yıl içinde 200 tane Z-Kütüphane kazandıracağız.. Türkiye'de Tokat, öğrenci başına düşen sayı anlamında, zenginleştirilmiş kütüphanede bir numaralı il olacak." dedi.

Nitelikli kültür sahibi olmaları en güzel yolunun nitelikli kitap okumaktan geçtiğini belirten Vali Dr. Ozan Balcı,  "Biz bunu sağlıyoruz. Öğrencilerimizi kitaba ulaşılabilir kılıyoruz." diye konuştu. 

"Öğretmenlerimiz Ana Güçtür"                                     

Öğretmenlerin eğitim adına yapılan projelerde çok büyük işler başardığını kaydeden Vali Dr. Ozan Balcı, "Öğretmenlerimiz çok kaliteli. Türkiye'nin medeniyeti yolunda ilerlemesi, hedeflerini gerçekleştirebilmesi için öğretmenlerimiz ana güçtür, önemli güçtür. Velilerimizi de kutluyorum. Öğretmenlerimize güç veriyorlar." şeklinde konuştu.

"Çocuklarımızı İyi Yetiştirmeliyiz"

Vali Dr. Ozan Balcı, "Çocuklarımızın iyi yetiştirilmesi lazım. Yabancı dil bilmeleri lazım. Nitelikli kitap okumaları lazım. Bunlar olmadan olmaz. Çocuklarımız, kendi milli ve manevi değerlerine bağlı kalacaklar. Ama dünyayı algılayan, anlamlandıran, yönlendiren, analitik ve eleştirel bakabilen, sorgulayıcı, aklını kullanan, aklını kullanmak yetmeyip kalbiyle cesur bir şekilde kullanan bireyler yetiştirmek temel gayemiz. Bunu da gerçekleştirmeye çalışıyoruz.  Çocukların akademik anlamda başarılı olması yetmez, aynı zamanda bilimsel, kültürel ve sanatsal alanda da başarılı olması gerekir." dedi.

"Kütüphanelerimizi Zenginleştiriyoruz"

Tokat merkezde Kütüphaneler Genel Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi katkılarıyla İl Halk Kütüphanesi çalışmalarının devam ettiğini hatırlatan Vali Dr. Ozan Balcı, 2 yıl içinde yeni kütüphanenin tamamlanacağını ifade etti. Reşadiye ve Niksar'a da geliştirilen özel bir proje ile kütüphane kazandırılacağını belirten Vali Dr. Ozan Balcı, "Onları da yeniliyoruz. Kütüphaneleri zenginleştirdik ve devam ediyoruz. Başçiftlik, Yeşilyurt, Sulusaray, Artova ve Almus'a da butik kütüphane projesi çiziyoruz. Pazar'da eski tarihi hükümet konağı var. Onu da restore ettiriyoruz. Orası da bitiyor. Zile ve Turhal Kütüphanesine katkı sağlayacağız. Kütüphaneler Genel Müdürlüğü yeni kitaplar gönderiyor. Kütüphanelerimizi yeni kitaplarla zenginleştiriyoruz." Diye konuştu.

"Köy Okullarımızı Kitapla Buluşturuyoruz"

Eğitim Tokat kapsamında köy okullarının da kitapla buluşturulduğuna dikkat çeken Vali Dr. Ozan Balcı, "Kütüphane Müdürümüz ve çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Köy okullarımıza kitap taşıyorlar. Çok büyük işler başardılar. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

PTT aracılığıyla öğrencilerin talep ettikleri kitapların adreslerine ulaştırılmaya devam ettiğini söyleyen Vali Dr. Ozan Balcı, "İl Milli Eğitim Müdürümüz başta olmak üzere kaymakamlar, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri, veliler, sivil toplum örgütleri, belediye başkanları,  özel idaremiz, bu işin gerçekleştirilmesinde, yürütülmesinde emeği geçen herkese memleketim ve milletim adına teşekkür ediyorum. Ülkemizin hedeflerini gerçekleştirmemiz için bizim de omuz vermemiz lazım. Ülkemizi seviyoruz. Memleketimizi seviyoruz. Tokat'ın yükselmesi, ilerlemesi, imarı, ihyası, inşası, halkımızın refahı ve mutluluğu, özellikle de geleceğimizin teminatı ı çocuklarımız için her şeyi yapmaya hazırız. Bu başarı hepimizin." diye konuştu.

Vali Dr. Ozan Balcı, konuşmasının ardından, en fazla kitap okuyan ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde en fazla kitap okuyarak dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti.

Programa Belediye Başkan Yardımcısı Osman Altunordu, İl Milli Eğitim Müdürümüz Murat Küçükali, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, PTT Başmüdürü Muhterem Demir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe, Kitap Tokat Proje Ekibi, veliler ve öğrenciler katıldı.

21 Eylül-30 Ekim dönemini kapsayan ve www.kitaptokat.gov.tr sistemi üzerinden gerçekleşen kitap okuma yarışmaları ödül töreni İl merkezi ve ilçelerde eşzamanlı olarak yapıldı.

 

06-11-202006-11-202006-11-2020

Yeşilırmak Mah. Mehmet Şahin Bulvarı No38 TOKAT - (0356) 214 10 17

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.