TOKAT İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Okullu Okulsuz Okuyoruz Yazıyoruz Projesi Kapsamında Şair / Yazar Mustafa UÇURUM Melik Ahmet Gazi İlkokulu, İbn-i Sina ve Halil Rıfat Paşa Ortaokullarında Öğrenci ve Veliler İle Buluştu.

Okullu Okulsuz Okuyoruz Yazıyoruz Projesi Kapsamında  Şair / Yazar Mustafa UÇURUM Melik Ahmet Gazi İlkokulu, İbn-i Sina ve Halil Rıfat Paşa Ortaokullarında  Öğrenci ve Veliler İle Buluştu.

Halil Rıfat Paşa Ortaokulu  Tokatlı Şair/Yazar Mustafa UÇURUM ’u ağırladı. Şair / yazar Mustafa UÇURUM 30 yıldır arkadaşım kitap diyor. Bu ilk arkadaşlığı 1988’ de sahip olduğu ”sürgün” kitabı ile başlıyor. Bu kitabı bir kitapçı oku özetini çıkar bana da getir diyor. Yazar aynen söylediklerini yapıyor. Bu davranış kitapçıyı çok etkiliyor ve ona Sait Faik ABASIYANIK’ın beş kitabını hediye ediyor. Bu kitap onun sahip olduğu birinci kitabı oluyor.Daha sonra öğretmeni ondan “Anne” konulu bir şiir yazmasını istiyor. O yazıyor. Öğretmeni onu Türkiye Çocuk Dergisi’ne yolluyor.Şiir orada birinci seçiliyor.Kendisine 30 kitaptan oluşan bir kitap seti hediye ediliyor.Yazar ortaokul sıralarından itibaren günlük tutmaya başlıyor. Günlük onun zaman içerisinde unutabileceği güzel anıların kalıcı olmasını sağlıyor. ”Söz uçar yazı kalır.” Diyor ve öğrencilerimize günlük tutmanın önemini belirtiyor. Yazabilmek için de okumak gerektiğine vurgu yapıyor. Okumalıyız ki yazabilelim diyor.Sözcükler kafamızda uçuşmalı diyor. Büyük padişahların bile okumanın yazmanın önemini bildiğini hatta Fatih Sultan Mehmed’in “Avni Divanı olduğunu ”belirtiyor.Ne olursak hangi mesleği yaparsak yapalım mutlaka mesleğimizin önünde okuyan yazan sıfatlarını ekleyelim diyor

            Okumanın ailede başladığını her gün kendilerinin de 20:00-20:30 arasında “teknoloji yok saati” uygulaması yaparak yarım saat aile ile kitap okuduğunu ve bu sayede çocuğun kafasında okuyan baba okuyan anne imajı çizilecek ve çocukta bunlardan etkilenerek bunu bir alışkanlık haline dönüştürecektir diyor.

              Şiir sevgisi de daha ilkokul 3.sınıfta sınıf öğretmeninin 10 Kasım da okuması için verdiği bir şiirle başlıyor ve şairliği yazarlığın bir adım önünde yer alıyor. Yaşıyor,hissediyor,yazıyor.Ona Edip CANSEVER,Turgut UYAR,Sezai KARAKOÇ,Mehmet Akif ERSOY,Necip Fazıl KISAKÜREK şiirleri yön veriyor.Hayatı yaşayarak yazmamak gerekir şiiri diyor.Şiir yazmak işçilik ister arı gibi çalışmak ister diyor.

            Kendi kişisel kütüphanesinde 10.700 tane kitabı olduğunu bunlardan 500-600 tanesinin imzalı kitaplardan oluştuğunu belirtiyor.Kitaplarına çocuğu gibi baktığını bir küçük kıvrımın ya da katlanmanın bulunmadığını belirtiyor.”Beşikten mezara kadar kitap” diyor.Kitabın önemini belirtmek için.

            2008’de “Tenhalığın Kalbi” onun ilk kitabı oluyor.Hikayecilik Sait Faik’ten çok etkilendiğini ve iki kitabının ondan etkilenerek yazdığını belirtiyor.Yazdıklarında bulunduğu yaşadığı olaylardan ,şehirlerden izler taşıyor.”Kızılırmak,Yeşilırmak,Sakarya” nehirleri od oluyor kitaplarına.Irmaklarla Büyüyen Çocuktur Mustafa UÇURUM.2018’de 15.kitabını basıyor

            Bize güzellikler sunan kitapları öğretmenimizin tavsiye ettiği kitapları okumalıyız.Hayatımızın merkezine kitabı almalıyız diyor sevgili şair yazarımız.Programı Il Milli eğitim müdürümüz sayın Levent Yazıcıya, proje koordinatörü Keziban ÖZCAN ´a ve okul yönetimine teşekkür ederek sonlandırdı.

             Derste susun dinleyin çocuklar dediğim öğrencilerim bile pür dikkat dinlediler yazarımızı.Çok mutlu ve memnun oldular.Velilerimiz de çok faydalı ve etkili oldular

 

 

05-03-201805-03-201805-03-2018

Yeşilırmak Mah. Mehmet Şahin Bulvarı No38 TOKAT - (0356) 214 10 17

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.